Menu

IVT winnaar Medewerkerbeleving Award 2019

“Wij vinden het niet belangrijk om een prijs mee naar huis te nemen, maar waar de Award voor staat, daar zijn wij natuurlijk wel enorm trots op. ”, aldus Marjolein Jaquet, Bestuurder van IVT. Lees verder.

IVT op weg met Smarts ForFour

IVT is met haar opvallend bestikkerde Smarts van verre herkenbaar en bovenal veilig op weg. Wel zo prettig wanneer de medewerkers ’s avonds of ’s nachts op pad gaan. De Smarts ForFour zijn bedrukt met de frisse huisstijl van IVT kraamzorg en IVT thuiszorg.

Next

Op zoek naar vakantiewerk?

IVT zoekt per direct vakantiewerkers voor huishoudelijke ondersteuning bij de mensen thuis. Klik hier voor meer informatie!

Cliëntenraad zoekt versterking!

Wie zet zich samen met de Cliëntenraad in om de belangen van onze cliënten thuiszorg te behartigen? Bekijk direct de vacature.

Volg IVT op Twitter en Facebook!

Altijd op de hoogte? Volg online IVT kraamzorg (Facebook & Twitter) en IVT thuiszorg (Facebook & Twitter)!

ivt kraamzorg den bosch
ivt thuiszorg den bosch

Contract Hulp Huishouden getekend

Het college heeft op constructieve wijze overeenstemming bereikt met de huidige drie thuiszorgorganisaties. Pantein-Vivent, IVT thuiszorg en TZorg blijven in 2014 de hulp bij het huishouden verzorgen aan de inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Wethouder Van Olden: “Ik heb er alle vertrouwen in dat zij samen gaan zorgen voor kwalitatief hoogwaardige en borgende hulp bij het huishouden voor onze inwoners”. De genoemde partijen ondertekenden hiervoor een contract met de gemeente.

Wat staat er in de contracten?

De contracten gaan in per 1 januari 2014. De looptijd van het contract kan na 2014 worden verlengd voor 2015 en 2016. De belangrijkste aspecten van de contracten zijn:

  • Stabiliseren en borgen van de beschikbaarheid van huishoudelijke hulp. Hierdoor voorkomen we onrust onder inwoners en personeel van thuiszorgaanbieders;
  • Continueren van de bestaande hulp en dezelfde thuiszorgaanbieder voor klanten. Het is vertrouwd en creëert rust;
  • Hanteren van een ruimhartige overgang in 2014 voor bestaande indicatierechten van klanten naar nieuwe methodiek van toenemende zelfredzaamheid en inzet mantelzorg en/of vrijwilligers;
  • Actieve monitoring van de klanttevredenheid. Klanten beoordelen de prestaties van de thuiszorgaanbieder. We vragen ook de omgeving van de klant (mantelzorgers en vrijwilligers) naar hun tevredenheid;
  • Inzet en monitoren van Social return. De gemeente heeft afspraken gemaakt over de inzet van inwoners met een bijstandsuitkering bij het werven, selecteren en opleiden van personeel. Dit geldt ook voor het creëren van stageplaatsen voor mensen met een bijstands- of WSW-uitkering en scholieren.

Waarom bestuurlijk aanbesteden?

Het college besloot in augustus de hulp bij het huishouden bestuurlijk aan te besteden. Het college verkoos dit boven Europese aanbesteding. Wethouder van Olden:”Hierdoor kunnen we de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening aan onze inwoners beter garanderen. Bestaande klanten kunnen bij hun huidige thuiszorgaanbieder blijven. Dat biedt rust en zekerheid in de dienstverlening aan onze inwoners.” Door deze keuze kan de gemeente in goed overleg resultaatgerichte en financieel verantwoorde afspraken maken met de thuiszorgaanbieders. Het geeft de thuiszorgaanbieders op tijd duidelijkheid. Zij kunnen daardoor anticiperen op eventuele personele wijzigingen en onnodig collectief ontslag voorkomen.

Contract Hulp Huishouden getekend gemeente Den Bosch

V.l.n.r.: Rene Akkermans, Huib van Olden, Bram van de Langenberg, Martin van de Ruit

Bron: www.s-hertogenbosch.nl

Bericht geplaatst op 20 december 2013
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie