Menu

Thuiszorgwinkel

Wilt u zorghulpmiddelen op het gebied van kraamzorg of thuiszorg huren, lenen of kopen? Bezoek dan onze winkel aan de Weerdskampweg 21 in Den Bosch. Ook voor het terugbrengen van hulpmiddelen bent u bij ons aan het juiste adres. Onze medewerkers geven u graag persoonlijk en deskundig advies.

Next

Ontwikkelingen m.b.t. Corona

Door de ontwikkelingen rondom het Coronavirus zijn wij als thuiszorgorganisatie extra alert. Voor meer informatie volgt u onze nieuwsberichten.

ivt kraamzorg den bosch
ivt thuiszorg den bosch

IVT kraamzorg start nieuwe cursussen voor ouder én kind

Jonge moeders, aanstaande vaders én ‘newborns’ komen aan hun trekken in de drie nieuwe cursussen die IVT kraamzorg vanaf 2013 gaat aanbieden. Met de cursussen ‘Bevallen voor 2’, ‘Fit Mama terug in vorm’ en ‘Sleep Well Babymassage’ breidt IVT kraamzorg haar begeleiding en ondersteuning, zowel tijdens als na de zwangerschap, uit.

Samen zwanger, samen bevallen

De cursus ‘Bevallen voor 2’ betrekt de partner actief bij de voorbereiding op de bevalling. “Veel vrouwen vinden het een prettig en geruststellend idee dat hun partner ook weet wat er kan gebeuren tijdens de bevalling”, vertelt Marie-Louise Thomas, docente ‘Bevallen voor 2’. Door praktische informatie leert de partner tijdens de drie bijeenkomsten de mogelijkheden om optimale ondersteuning te kunnen bieden tijdens de bevalling. “De bevalling is iets wat je echt samen kunt doen”, volgens Marie-Louise.

Terug in vorm

De doorlopende cursus ‘Fit Mama terug in vorm’ richt zich speciaal op de net bevallen vrouw. Op swingende muziek wordt gewerkt aan het verbeteren van de conditie en de spieren. “De cursus brengt jonge moeders weer terug in vorm waarbij rekening wordt gehouden met ieders persoonlijke situatie,” aldus Marie-Louise. Zwangere dames konden overigens al enige tijd sporten op hun eigen niveau met de cursus ‘Fit Mama sportief zwanger’.

Ontspannen voor baby én ouder

Sinds jaar en dag genieten ouder en kind al van de informatieve cursus ‘Babymassage’ in de ochtenduren. Babymassage is een prettige en natuurlijke manier om uw kindje te leren kennen. De nieuwe cursus ‘Sleep well babymassage’ richt zich voornamelijk op het aanleren van verschillende zachte massagetechnieken die de ontwikkeling van uw baby bevorderen, maar bovenal ontspannend werken. “De jonge cursisten slapen vaak als een roosje na de cursus!”, vertelt docente Leonie Verhulst uit eigen ervaring. De cursus ‘Sleep Well Babymassage’ vindt plaats in de avonduren.

De nieuwe cursussen rondom zwangerschap starten op verschillende tijdstippen vanaf januari 2013 op onze locatie in ‘s-Hertogenbosch. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website IVT kraamzorg of neem telefonisch contact op via 073-631 2342.

Bericht geplaatst op 10 december 2012
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie