Menu

IVT op weg met Smarts ForFour

IVT is met haar opvallend bestikkerde Smarts van verre herkenbaar en bovenal veilig op weg. Wel zo prettig wanneer de medewerkers ’s avonds of ’s nachts op pad gaan. De Smarts ForFour zijn bedrukt met de frisse huisstijl van IVT kraamzorg en IVT thuiszorg.

IVT thuiszorg is … In Huis!

Regelmatig ontvangen onze cliënten van de thuiszorg ons magazine ‘In Huis’, een leuk blad met persoonlijke verhalen, nieuwtjes en ontwikkelingen in de thuiszorg. Bent u nieuwsgierig? Lees hier de uitgaven online!

Next

Op zoek naar vakantiewerk?

IVT zoekt per direct vakantiewerkers voor huishoudelijke ondersteuning bij de mensen thuis. Klik hier voor meer informatie!

Volg IVT op Twitter en Facebook!

Altijd op de hoogte? Volg online IVT kraamzorg (Facebook & Twitter) en IVT thuiszorg (Facebook & Twitter)!

ivt kraamzorg den bosch
ivt thuiszorg den bosch

Initiatief KraamOpleiding Brabant: werven en opleiden kraamtalent

Brabantse roc’s, kraamzorgorganisaties en Kenniscentrum Calibris gaan samenwerken in KraamOpleiding Brabant. Op 4 oktober vond in Den Bosch de kick-off plaats. De partijen slaan de handen ineen om het groeiende tekort aan goed opgeleide kraamverzorgenden in de regio op te vangen.

Kraamzorg vormt in de geboorteketen – zowel thuis als in de geboortecentra – een belangrijke schakel. ActiZ staat op het standpunt dat ook in de toekomst vrouwen de keuze voor een thuisbevalling moeten houden, maar hiervoor moeten er natuurlijk wel voldoende kraamverzorgenden beschikbaar blijven. Dat laatste is een probleem in Brabant. Daarom hebben opleidingen en kraamzorgorganisaties een intentieverklaring tot samenwerking ondertekend . Met deze samenwerking beogen partijen jonge talenten te werven én te behouden voor de kraamzorg en zo de kraamzorgopleiding in de provincie Noord-Brabant op hoog niveau te houden.

Samenwerking

Alle 21 deelnemende organisaties en onderwijsinstellingen*) willen tot een hechte samenwerking komen en aandacht te besteden aan specialistische onderdelen van het vak, die studenten goed voorbereiden op de praktijk. Studenten krijgen een gegarandeerde stageplaats en de werkgevers doen hun uiterste best om de afgestudeerden direct in dienst te nemen. Ook zijn er plannen om de kwaliteit van de afgestudeerden in de toekomst te verhogen door een extra studiejaar en doelgerichte werving onder vmbo-leerlingen.

*) IVT kraam- en thuiszorg, Kraamzorg Homecare, Careyn, Verpleegbureau Mediplan, Kraamzorg Zinzorg, Kraamcentrum DAT, Thebe Kraamzorg B.V., Kraamzorg Zuidzorg, Kraamzorg Pantein-Vivent, Kraamzorg VDA, De Zorgboog Kraamzorg, Natus Kraamcentrum, Zorgmed Kraamzorg, Kenniscentrum Calibris, ROC Tilburg, ROC West Brabant kellerbeek College, ROC West Brabant Vitalis, ROC Eindhoven, Koning Willem 1 College, ROC de Leijgraaf en ROC ter AA.

 

Bron: Actiz

 

Bericht geplaatst op 11 oktober 2012
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie