Menu

IVT thuiszorg is … In Huis!

Rond 12 oktober valt bij onze cliënten van de thuiszorg de herfst uitgave van ons magazine ‘In Huis’ op de deurmat. Bent u nieuwsgierig? Lees hem dan hier online!

IVT op weg met Smarts ForFour

IVT is met haar opvallend bestickerde Smarts van verre herkenbaar. Afgelopen maandag namen medewerkers van IVT kraamzorg en IVT thuiszorg hun nieuwe leaseauto in ontvangst. In de loop van maart zal het wagenpark met nog eens zestien Smarts ForFour uitgebreid worden.

Herkenning

Iedere dag doorkruisen de kraamverzorgenden en verpleegkundigen ’s-Hertogenbosch en omstreken om cliënten van zorg op maat te voorzien. Het zijn soms grote afstanden, maar met deze nieuwe leaseauto goed en bovenal veilig bereikbaar. De Smarts ForFour zijn bedrukt met de nieuwe frisse huisstijl van IVT kraamzorg en IVT thuiszorg en daardoor nog beter herkenbaar voor zowel cliënten als omwonenden. Wel zo prettig wanneer de medewerkers ’s avonds of ’s nachts op pad gaan.

Energiezuinig

IVT heeft gekozen voor de Smart ForFour omdat het, naast een veilige en comfortabele, ook een milieuvriendelijke en duurzame auto is. Op deze manier probeert IVT een bijdrage te leveren aan een goed klimaat, nu en voor onze volgende generatie. Sommige medewerkers gebruiken hun dienstauto ook privé, en dan is het wel zo prettig dat de Smart ForFour voldoende ruimte biedt voor vier personen.

Lokale samenwerking

De leaseauto’s worden afgeleverd door autobedrijf Rüttchen Automotive B.V. in ’s-Hertogenbosch en zijn herkenbaar bestickerd door Merkx Reclame. Door een goede samenwerking tussen deze Bossche bedrijven konden de IVT leaseauto’s al in korte tijd de weg op.

Next

Zorgcoöperatie Den Bosch

Gemeente ‘s-Hertogenbosch biedt ondersteuning in het huishouden voor mensen met een beperking. Met informatie

Volg IVT op Twitter en Facebook!

Altijd op de hoogte? Volg online IVT kraamzorg (Facebook & Twitter) en IVT thuiszorg (Facebook & Twitter)!

24/7 informatie over borstvoeding

Op de website Advies Borstvoeding lees je geen fabels, maar feiten over borstvoeding.

ivt kraamzorg den bosch
ivt thuiszorg den bosch

Initiatief KraamOpleiding Brabant: werven en opleiden kraamtalent

Brabantse roc’s, kraamzorgorganisaties en Kenniscentrum Calibris gaan samenwerken in KraamOpleiding Brabant. Op 4 oktober vond in Den Bosch de kick-off plaats. De partijen slaan de handen ineen om het groeiende tekort aan goed opgeleide kraamverzorgenden in de regio op te vangen.

Kraamzorg vormt in de geboorteketen – zowel thuis als in de geboortecentra – een belangrijke schakel. ActiZ staat op het standpunt dat ook in de toekomst vrouwen de keuze voor een thuisbevalling moeten houden, maar hiervoor moeten er natuurlijk wel voldoende kraamverzorgenden beschikbaar blijven. Dat laatste is een probleem in Brabant. Daarom hebben opleidingen en kraamzorgorganisaties een intentieverklaring tot samenwerking ondertekend . Met deze samenwerking beogen partijen jonge talenten te werven én te behouden voor de kraamzorg en zo de kraamzorgopleiding in de provincie Noord-Brabant op hoog niveau te houden.

Samenwerking

Alle 21 deelnemende organisaties en onderwijsinstellingen*) willen tot een hechte samenwerking komen en aandacht te besteden aan specialistische onderdelen van het vak, die studenten goed voorbereiden op de praktijk. Studenten krijgen een gegarandeerde stageplaats en de werkgevers doen hun uiterste best om de afgestudeerden direct in dienst te nemen. Ook zijn er plannen om de kwaliteit van de afgestudeerden in de toekomst te verhogen door een extra studiejaar en doelgerichte werving onder vmbo-leerlingen.

*) IVT kraam- en thuiszorg, Kraamzorg Homecare, Careyn, Verpleegbureau Mediplan, Kraamzorg Zinzorg, Kraamcentrum DAT, Thebe Kraamzorg B.V., Kraamzorg Zuidzorg, Kraamzorg Pantein-Vivent, Kraamzorg VDA, De Zorgboog Kraamzorg, Natus Kraamcentrum, Zorgmed Kraamzorg, Kenniscentrum Calibris, ROC Tilburg, ROC West Brabant kellerbeek College, ROC West Brabant Vitalis, ROC Eindhoven, Koning Willem 1 College, ROC de Leijgraaf en ROC ter AA.

 

Bron: Actiz

 

Bericht geplaatst op 11 oktober 2012
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie