Menu

Thuiszorgwinkel

Wilt u zorghulpmiddelen op het gebied van kraamzorg of thuiszorg huren, lenen of kopen? Bezoek dan onze winkel aan de Weerdskampweg 21 in Den Bosch. Ook voor het terugbrengen van hulpmiddelen bent u bij ons aan het juiste adres. Onze medewerkers geven u graag persoonlijk en deskundig advies.

Next

Ontwikkelingen m.b.t. Corona

Door de ontwikkelingen rondom het Coronavirus zijn wij als thuiszorgorganisatie extra alert. Voor meer informatie volgt u onze nieuwsberichten.

ivt kraamzorg den bosch
ivt thuiszorg den bosch

Opnieuw borstvoedingscertificaat behaald!

IVT kraamzorg heeft opnieuw het WHO/Unicef Borstvoedingscertificaat behaald. Dit certificaat staat voor de hoge kwaliteit van begeleiding die ouders wordt geboden bij het geven van borstvoeding.

10 vuistregels

Eind april hebben twee assessors van de Stichting Zorg voor Borstvoeding IVT kraamzorg beoordeeld op het naleven van de ’10 vuistregels voor het welslagen van borstvoeding’. Deze internationale eisen schrijven voor dat IVT kraamzorg o.a. moet zorgdragen voor een goed borstvoedingsbeleid, voorlichting voor a.s. ouders en (bij)scholing voor kraamverzorgenden zodat zij ouders de beste begeleiding kunnen bieden tijdens de borstvoedingsperiode, óók wanneer zich bijzondere situaties voordoen.

Kwaliteit voorop

De assessors waren onder de indruk van de bevlogenheid en deskundigheid van de kraamverzorgenden. Op de ’10 vuistregels’ scoort IVT kraamzorg maar liefst goed tot zeer goed. Dit uit zich in een stabiel borstvoedingsbeleid met een blijvende stijgende lijn in kwaliteit. Niet voor niets staat kwaliteit hoog in het vaandel bij IVT kraamzorg. Het behalen van dit certificaat is een mooie bevestiging dat IVT kraamzorg een borstvoedingsvriendelijke instelling is.

IVT kraamzorg biedt jaarlijks aan ruim 1200 gezinnen kraamzorg in de regio Midden- en Oost Brabant en de Bommelerwaard. Ruim 72% van de moeders wordt succesvol begeleid bij het geven van borstvoeding en geeft aan het einde van de kraamtijd nog steeds borstvoeding.

Bericht geplaatst op 25 mei 2012
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie