Menu

Thuiszorgwinkel

Wilt u zorghulpmiddelen op het gebied van kraamzorg of thuiszorg huren, lenen of kopen? Bezoek dan onze winkel aan de Weerdskampweg 21 in Den Bosch. Ook voor het terugbrengen van hulpmiddelen bent u bij ons aan het juiste adres. Onze medewerkers geven u graag persoonlijk en deskundig advies.

Next

Ontwikkelingen m.b.t. Corona

Door de ontwikkelingen rondom het Coronavirus zijn wij als thuiszorgorganisatie extra alert. Voor meer informatie volgt u onze nieuwsberichten.

ivt kraamzorg den bosch
ivt thuiszorg den bosch

‘Iedereen kan een zorghulpmiddel nodig hebben’

Van klein uitleenpunt tot servicewinkel; aan de Weerdskampweg in ‘s-Hertogenbosch opende kraam- en thuiszorgorganisatie IVT Zorg in samenwerking met Medipoint eind vorig jaar een eigen thuiszorgwinkel. Directeur Marjon Plasman vertelt over de nieuwe locatie waar innovatie en informatie centraal staan.

0 tot 100

Wie aan zorghulpmiddelen denkt, denkt waarschijnlijk aan een rollator of een douchestoel voor mensen op leeftijd. Ze worden gemaakt om ouderen of mensen met een beperking het functioneren in het dagelijkse leven makkelijker te maken. Daarbij is leeftijd eigenlijk geen factor. “Het is een misvatting om te denken dat zorghulpmiddelen alleen voor ouderen zijn. Iedereen kan een zorghulpmiddel nodig hebben. We zien mensen langskomen in de leeftijd van nul tot honderd jaar. Ze hebben bijvoorbeeld een sportblessure of geven borstvoeding”, vertelt Plasman.

Tepelhoedjes

De thuiszorgwinkel heeft in vergelijking met het oude servicepunt een breder aanbod in zorghulpmiddelen. Ook is het beter afgestemd op de groep vrouwen die zwanger is en/of borstvoeding geeft. Naast de parkeerplekken voor de deur, kunnen anders dan voorheen alle (kraam)vrouwen bij de zorgwinkel terecht voor bijvoorbeeld het huren van een kolfapparaat: “Kolven vinden veel vrouwen spannend, dus proberen we hen zo goed mogelijk te helpen. 
IVT is al sinds 1990 actief in de ouderenzorg en kraamzorg; we hebben veel kennis in huis. Een groot voordeel is dat het winkelpersoneel makkelijk een van onze eigen lactatiekundigen om advies kan vragen als dat nodig is. Of aan de bel kan trekken bij een wijkverpleegkundige als het gaat om ouderenzorg.” En niet alleen vrouwen hebben borstvoedingsgerelateerde vragen. Lachend vertelt Plasman: “Kersverse vaders worden naar onze winkel gestuurd voor tepelhoedjes, een hulpmiddel bij borstvoeding geven. Ze hebben dan geen idee welke maat ze moeten hebben en moeten de borst van hun vrouw omschrijven. Onze medewerkers weten daar wel raad mee, maar het levert vaak hilarische gesprekken op.”

Slaaprobot

De laatste jaren worden zorghulpmiddelen niet alleen gemaakt voor mensen met een zorgbehoefte. Er zijn tal van hulpmiddelen die nuttig zijn voor iedereen. Te denken valt aan een slaaprobot die ademhaling simuleert en zo mensen kan helpen sneller en dieper te slapen. Of de druppelbril die je helpt bij het toedienen van oogdruppels. Handig voor mensen die daar moeite mee hebben. Naast het volgen van de trends is het volgens Plasman net zo belangrijk om op de hoogte te blijven van de wensen van klanten: “Onlangs was er een jong meisje in de winkel op zoek naar een wandelstok, maar de wandelstokken die we op dat moment hadden, vond ze te ouderwets. Dankzij haar hebben we nu ook wandelstokken met vrolijke kleuren. We vinden het fijn dat klanten hun wensen met ons bespreken, zodat wij daar naar kunnen handelen.”

Actieweken:
Van maandag 27 januari tot en met vrijdag 7 februari 2020 ontvangt u 10% korting op rollators en onze kraamzorgartikelen (m.u.v. verhuur artikelen).

Bericht geplaatst op 30 januari 2020
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie