Menu

Thuiszorgwinkel

Wilt u zorghulpmiddelen op het gebied van kraamzorg of thuiszorg huren, lenen of kopen? Bezoek dan onze winkel aan de Weerdskampweg 21 in Den Bosch. Ook voor het terugbrengen van hulpmiddelen bent u bij ons aan het juiste adres. Onze medewerkers geven u graag persoonlijk en deskundig advies.

Next

Ontwikkelingen m.b.t. Corona

Door de ontwikkelingen rondom het Coronavirus zijn wij als thuiszorgorganisatie extra alert. Voor meer informatie volgt u onze nieuwsberichten.

ivt kraamzorg den bosch
ivt thuiszorg den bosch

Wijkverpleegkundige weer in de buurt

IVT thuiszorg en Brabant Zorg starten samen in de wijk ’s-Hertogenbosch West het project Zichtbare Schakel. Drie à vier wijkverpleegkundigen gaan de schakel vormen tussen buurtbewoners, de huisarts en diverse organisaties op het gebied van zorg, welzijn en wonen.

Met subsidie van de overheid voor de komende twee jaar kan het project Zichtbare Schakel nu geïntroduceerd worden in de wijk Den Bosch West. Het project past goed in de toekomstplannen van IVT thuiszorg die bezig is haar werkzaamheden de komende jaren meer wijkgericht in te richten.

De wijkverpleegkundigen fungeren als loketfunctie waar bewoners kosteloos hun (zorg)vraag kunnen stellen en zij verwijzen, indien nodig, de bewoners door naar de juiste organisatie of zorg/hulpverlener. Het doel is om de gezondheidssituatie in de wijk te verbeteren. De wijkverpleegkundigen hebben direct contact hebben met de bewoners bijvoorbeeld thuis of tijdens een spreekuur in het wijkcentrum. Op deze manier is de toegankelijkheid om hulp te vragen laagdrempelig voor de bewoners. Eventuele problemen in de wijk kunnen daardoor tijdig worden voorkomen en de zorg kan beter worden afgestemd.

IVT thuiszorg zal zich voornamelijk richten op de doelgroepen kwetsbare ouderen en chronische zieken, multiprobleem gezinnen, allochtonen en jeugd. Het project loopt tot eind 2012.

Bron: IVT kraam- en thuiszorg
Bericht geplaatst op 17 december 2010
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie