Menu

IVT thuiszorg is … In Huis!

Rond 12 oktober valt bij onze cliënten van de thuiszorg de herfst uitgave van ons magazine ‘In Huis’ op de deurmat. Bent u nieuwsgierig? Lees hem dan hier online!

IVT op weg met Smarts ForFour

IVT is met haar opvallend bestickerde Smarts van verre herkenbaar. Afgelopen maandag namen medewerkers van IVT kraamzorg en IVT thuiszorg hun nieuwe leaseauto in ontvangst. In de loop van maart zal het wagenpark met nog eens zestien Smarts ForFour uitgebreid worden.

Herkenning

Iedere dag doorkruisen de kraamverzorgenden en verpleegkundigen ’s-Hertogenbosch en omstreken om cliënten van zorg op maat te voorzien. Het zijn soms grote afstanden, maar met deze nieuwe leaseauto goed en bovenal veilig bereikbaar. De Smarts ForFour zijn bedrukt met de nieuwe frisse huisstijl van IVT kraamzorg en IVT thuiszorg en daardoor nog beter herkenbaar voor zowel cliënten als omwonenden. Wel zo prettig wanneer de medewerkers ’s avonds of ’s nachts op pad gaan.

Energiezuinig

IVT heeft gekozen voor de Smart ForFour omdat het, naast een veilige en comfortabele, ook een milieuvriendelijke en duurzame auto is. Op deze manier probeert IVT een bijdrage te leveren aan een goed klimaat, nu en voor onze volgende generatie. Sommige medewerkers gebruiken hun dienstauto ook privé, en dan is het wel zo prettig dat de Smart ForFour voldoende ruimte biedt voor vier personen.

Lokale samenwerking

De leaseauto’s worden afgeleverd door autobedrijf Rüttchen Automotive B.V. in ’s-Hertogenbosch en zijn herkenbaar bestickerd door Merkx Reclame. Door een goede samenwerking tussen deze Bossche bedrijven konden de IVT leaseauto’s al in korte tijd de weg op.

Next

24/7 informatie over borstvoeding

Op de website Advies Borstvoeding lees je geen fabels, maar feiten over borstvoeding.

Zorgcoöperatie Den Bosch

Gemeente ‘s-Hertogenbosch biedt ondersteuning in het huishouden voor mensen met een beperking. Met informatie

Volg IVT op Twitter en Facebook!

Altijd op de hoogte? Volg online IVT kraamzorg (Facebook & Twitter) en IVT thuiszorg (Facebook & Twitter)!

ivt kraamzorg den bosch
ivt thuiszorg den bosch

Wijkverpleegkundige weer in de buurt

IVT thuiszorg en Brabant Zorg starten samen in de wijk ’s-Hertogenbosch West het project Zichtbare Schakel. Drie à vier wijkverpleegkundigen gaan de schakel vormen tussen buurtbewoners, de huisarts en diverse organisaties op het gebied van zorg, welzijn en wonen.

Met subsidie van de overheid voor de komende twee jaar kan het project Zichtbare Schakel nu geïntroduceerd worden in de wijk Den Bosch West. Het project past goed in de toekomstplannen van IVT thuiszorg die bezig is haar werkzaamheden de komende jaren meer wijkgericht in te richten.

De wijkverpleegkundigen fungeren als loketfunctie waar bewoners kosteloos hun (zorg)vraag kunnen stellen en zij verwijzen, indien nodig, de bewoners door naar de juiste organisatie of zorg/hulpverlener. Het doel is om de gezondheidssituatie in de wijk te verbeteren. De wijkverpleegkundigen hebben direct contact hebben met de bewoners bijvoorbeeld thuis of tijdens een spreekuur in het wijkcentrum. Op deze manier is de toegankelijkheid om hulp te vragen laagdrempelig voor de bewoners. Eventuele problemen in de wijk kunnen daardoor tijdig worden voorkomen en de zorg kan beter worden afgestemd.

IVT thuiszorg zal zich voornamelijk richten op de doelgroepen kwetsbare ouderen en chronische zieken, multiprobleem gezinnen, allochtonen en jeugd. Het project loopt tot eind 2012.

Bron: IVT kraam- en thuiszorg
Bericht geplaatst op 17 december 2010
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie