Menu

IVT op weg met Smarts ForFour

IVT is met haar opvallend bestickerde Smarts van verre herkenbaar. Afgelopen maandag namen medewerkers van IVT kraamzorg en IVT thuiszorg hun nieuwe leaseauto in ontvangst. In de loop van maart zal het wagenpark met nog eens zestien Smarts ForFour uitgebreid worden.

Herkenning

Iedere dag doorkruisen de kraamverzorgenden en verpleegkundigen ’s-Hertogenbosch en omstreken om cliënten van zorg op maat te voorzien. Het zijn soms grote afstanden, maar met deze nieuwe leaseauto goed en bovenal veilig bereikbaar. De Smarts ForFour zijn bedrukt met de nieuwe frisse huisstijl van IVT kraamzorg en IVT thuiszorg en daardoor nog beter herkenbaar voor zowel cliënten als omwonenden. Wel zo prettig wanneer de medewerkers ’s avonds of ’s nachts op pad gaan.

Energiezuinig

IVT heeft gekozen voor de Smart ForFour omdat het, naast een veilige en comfortabele, ook een milieuvriendelijke en duurzame auto is. Op deze manier probeert IVT een bijdrage te leveren aan een goed klimaat, nu en voor onze volgende generatie. Sommige medewerkers gebruiken hun dienstauto ook privé, en dan is het wel zo prettig dat de Smart ForFour voldoende ruimte biedt voor vier personen.

Lokale samenwerking

De leaseauto’s worden afgeleverd door autobedrijf Rüttchen Automotive B.V. in ’s-Hertogenbosch en zijn herkenbaar bestickerd door Merkx Reclame. Door een goede samenwerking tussen deze Bossche bedrijven konden de IVT leaseauto’s al in korte tijd de weg op.

IVT thuiszorg is … In Huis!

Rond 12 oktober valt bij onze cliënten van de thuiszorg de herfst uitgave van ons magazine ‘In Huis’ op de deurmat. Bent u nieuwsgierig? Lees hem dan hier online!

Next

Volg IVT op Twitter en Facebook!

Altijd op de hoogte? Volg online IVT kraamzorg (Facebook & Twitter) en IVT thuiszorg (Facebook & Twitter)!

24/7 informatie over borstvoeding

Op de website Advies Borstvoeding lees je geen fabels, maar feiten over borstvoeding.

Zorgcoöperatie Den Bosch

Gemeente ‘s-Hertogenbosch biedt ondersteuning in het huishouden voor mensen met een beperking. Met informatie

ivt kraamzorg den bosch
ivt thuiszorg den bosch

Wijkverpleegkundigen zijn van start

Weer in de buurt
Sinds 1 januari 2011 kunnen bewoners van de Bossche wijken Kruiskamp, Schutskamp, Boschveld en Deuteren de wijkverpleegkundigen gaan tegenkomen. Zij richten zich op de doelgroepen ouderen/ chronisch zieken, multi probleemgezinnen, allochtonen en jeugd. “Over het algemeen worden we erg enthousiast ontvangen door de buurtbewoners. Slechts een enkeling is wat afwachtend over de komst van weer een nieuw project in de wijk”, vertelt één van de wijkverpleegkundigen Karin van Dorst. Samen met Desiree Coense en Annemie van de Wouw is zij in de beginfase van het project druk bezig met het aanleggen van een breed netwerk. “Een nauwe samenwerking met bijvoorbeeld de aanwezige huisartsenpraktijken is essentieel. We zijn een aanvulling op de huisartsenzorg. Dagelijks staan wij midden in de wijk en dicht bij de bewoners. We zijn letterlijk in de buurt”. Ook organisaties en hulp- en zorgverleners kunnen bij de wijkverpleegkundigen aan de bel trekken wanneer zij het gevoel hebben dat een situatie niet pluis is. Op deze manier kunnen problemen eerder worden gesignaleerd en preventief worden opgelost.

De wijkverpleegkundige helpt graag
Al vanaf de eerste week weten de wijkverpleegkundigen en buurtbewoners elkaar te vinden. Een belangrijke groep zijn de ouderen. Zij willen graag zelfstandig blijven wonen, maar kunnen bijvoorbeeld wel wat hulp gebruiken bij de regelzaken. Daarnaast kunnen de wijkverpleegkundigen verschil maken bij de grote groep allochtonen in die wijk die vaak door een taalbarrière de weg naar de zorgverlening niet goed weten te vinden. “We proberen de drempel laag te houden om bij ons aan te kloppen”, leggen ze uit. “Zo kunnen bewoners met vragen over wonen, gezondheid en welzijn gratis én zonder indicatie bij ons terecht. Dit kan onder andere via telefoonnummer 06-30074264 op werkdagen van 8.30-17.00 uur of tijdens de spreekuren op de Wijkpleinen in Den Bosch West”.

Het doel van het project Zichtbare Schakel is om mensen zo lang mogelijk zo zelfstandig en veilig mogelijk in hun eigen wijk te laten wonen. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met andere organisaties op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Het project is mede mogelijk dankzij subsidie vanuit het Ministerie van VWS en WWI en programma-uitvoerder ZonMW voor de duur van ruim twee jaar.

Spreekuren op de wijkpleinen
Wijkplein Boschveld: Maandag 14.00-15.00 uur
Wijkplein Helftheuvel: Dinsdag 11.00-12.00 uur
Wijkwinkel Deuteren: Donderdag 10.30-11.30 uur

Bericht geplaatst op 8 maart 2011
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie